hej alla mina tjugoen läsare

funderar vidare på kampanjen, har hört att man via hot kan åstadkomma ganska snabba resultat. vad tror ni?

hej alla mina tolv läsare

jag har asont i magen, så hjäl mig. vad är högst sannolikhet att man får magvärk från utav följande ting:
- burger king glass
- burger king cheeseburger
- yttrefilé från vildsvin
- blomkålssoppa
(- rödvin?)


tänkte starta en kampanj, "JOSEFINE BÖRJA BLOGGA IGEN!"-kampanjen. finns en handfull sådana kampanjer jag skulle kunna starta, en handfull vänner som haft bra bloggar men slutat. jag börjar med josefines. (ska jag kanske lägga till en bild, göra en affisch? för att få uppmaningen i kampanjen att verkligen komma fram? vill ju inte vara otydlig.)

hej igen

är det förresten bara jag som sett phoebe buffay här i göteborg?

hej alla mina fjorton läsare

idag har vi hämtat det vi inhandlade under gårdagen, en gul soffa i sammet och en grönt bord. mitt och elins hem kommer antagligen bli mer kitchigt än vad vi vart beredda på. vi vill egentligen inte ha kitch, det klär inte oss men det bara blir så.

just nu läser jag böcker för att inte blanda mig in i mitt egna känsloliv. har funkat väldigt bra hittills.

hej alla mina nio läsare

igår åkte jag buss, sträckan oslo-göteborg. jag har relationer till mina bussturer, ingen den andra lik. olika för var busstur jag färdas med. vissa är inget annat än ljuvliga - regnet kan smattra på rutan, jag ser med längtande blick ut över landskapet och lyssnar på någon musik som skapar magi. då kan 3.5 timmar försvinna utan att jag hinner äta min matsäck.

igår försvann matsäcken på 15 minuter. inte för att jag var hungrig utan rastlös, möjligtvis för att leda bort en liten irritation. bakom mig satt ett par som denna resa hade beslutat sig för att ta med en låda bestick upp i bussen (utan någonsomhelst hänsyns-förpackning eller ljuddämpare), eller damen framför mig. vart ska jag börja. hon hade lika mycket oro i sin kropp som iver i en femåring med valfri bokstavskombination. hon kunde inte finna sig bekväm i sätet framför mig. upp och ner med sätet (fastän mina ben sa "nej du kommer inte längre bak nu"), ska hon ligga med huvudet mot rutan eller mot sin väska, sjal på sig eller inte, lampa på, sjal över huvudet istället, lämnar lampan på såklart, försöker dra bak sätet ytterligare en bit varpå jag markerar väldigt bestämt att det verkligen inte går. efter halva resan passerat finner hon ro. lampan på, sätet så långt bak hon förmådde, sjal endast över ögonen, huvudet lutat mot rutan. detta innebar skymd sikt för mig men fantastiskt vy utav damens nybörjar flint. fin syn.

hej alla mina tretton läsare

gjorde precis DN's nutidstest (v 47) och fick fem rätt utav sju möjliga. nästa gång vill jag inte bli förvånad utav mina goda resultat.

hej dagens tio läsare

Nu har jag suttit här länge, kanske för länge. Urindoften har antingen försvunnit eller så har mitt luktsinne fått sin andel och gett upp, träsmak i baken trots soffa. Fulla, upprörda gubbar (som säkert har historia här från 60-talet) rullar in och börjar bråka med personalen. Har inte alls fått gjort det jag tänkt, skriva är svårt ibland. Tror det blev för mycket på en gång. Detta kommer ta tid. 

Borde jag gå?

hej alla mina tjugosju läsare

Jag sitter på Parkteatret på Olav Ryes plass, jag skulle nog kalla det en pub. Eller en bar. Inredningen går ganska ogenerat i ett 60-tals stuk (gul/brunt, soffor längs alla väggar - känslan av att sitta på ett tåg är absolut). På väggen hänger en svartvit planch av en vacker Billie Holiday som verkar kunna klämma i från tårna. Jag tänker att en sån planch hade jag själv velat ha, någonstans hemma men jag känner mig inte helt berättigad. Enda stycket jag känner till med henne är all of me, why not take all of me.. Varför spelar de inte hennes musik? Istället spelas någon uttryckslös pop. Bortsett från musikvalet och den distinkta tonen av urin i min vittring hade jag nog älskat stället.

Hittade min nyckel igår, på köksgolvet. Av alla ställen.

hej alla mina fjorton läsare

jag har tappat bort saker. nyckel, bankdosa och torrschampoo - alla välbehövliga på sitt sätt (tänk att ha ett sista minuten schampoo som man inte kan hitta? då finns det ingen räddning från fettiga hår utan-framförhållning-dagar). så idag och förmodligen även imorgon kommer jag spendera min fritid på att hitta (hitta, inte leta. hitta) dessa saker. man skulle ju kunna ha åkt till göteborg eller så, men nej. det är kul att hitta.

har även upptäckt ett nytt raggningsfenomen - visitkortet. han smet det in väldigt smidigt i min hand igår vid stängning och viskade "kaffe?" i mitt öra, sedan gjorde han en halvsnurr och vad jag förstod gick därifrån. jag springer tillbaka till min lilla skara och visar upp det, på ett mer osmidigt sätt (skrattar åt det, viftar med det, pekar på det, stampar på det). sedan gör även jag en halvsnurr och ser att han sitter i baren och förmodligen har sett allt, lite pinsamt. eller ja, mest för hans del. men ändå. det rymmer inte mycket stil eller grace i denna kvinnan inte.

nu, hitta.


hej alla mina femton läsare

vem kunde ana att akustik skulle vara ett så gripande fenomen klockan fem imorse? det i kombination med julsånger i stämmor höll mig och elin under en bro i nära en hel timma på väg hem igår. kul var det, men lite bitter är man (elin) nog dagen efter när man (hon) inser att man kunde spenderat den tiden sovandes... i blame the akustik.

hej alla mina sexton läsare

det snöar väldigt konstigt här i oslo, det ser liksom ut som det dammar utanför fönstret.

hej alla mina tretton läsare

vilken dag passar väl bättre att gå både mobil- och nyckellös än oslos första snödag? det var kul..

hej alla mina arton läsare

en tanke - om försäkringsbolaget var en person, hur tror ni den (vi säger att den hade vart en man, de brukar passa i dessa karaktärer) han hade varit att umgås med? slänga fram ångestframkallande det-är-klart-du-(egentligen inte)-har-antaganden titt som tätt men samtidigt alltid stilla din oro med att själv vara räddningen? hade man inte vart riktigt frustrerad på en sådan man?

tänk scenariot vid frukostbordet, mitt i gröten:
- cornelia, du har väl gravidförskring?hej alla mina tretton läsare

idag blir jag simhoppare! och även bullbakare eftersom jag inte riktigt kom igång med det igår, detta blir helt enkelt en äventyrsdag.

hej mina elva läsare (igen)

cornelia vs. evolutionsterorin del 1:
-chihuahuan? hallå?

elin vs. cornelia vs. evolutionsteorin del 2:
-kattögon/supermanmörkerseende på scandinavier borde va ett självklart påbrå vid det här laget, hallå?

cornelia vs. elin vs. evolutionsteorin del 3:
- vid vilken märklig tidpunkt skulle känslor gjort en individ starkare? jag kan inte ens föreställa mig ett sådant scenario.

hej alla mina elva läsare

besvikelse.

imorse när jag i fantastiskt morgonhumör skulle koka mig en kopp te (ja, det är mycket te i oslo) och inser att teet elin köpt med smörkolasmak inte är te, utan kaffe. först blir jag besviken, sedan lite arg på mig själv. en smula mer uppmärksam borde jag faktiskt kunna vara. i alla fall, jag försöker tämja min besvikelse genom att lukta på kaffet. liksom teasa mig själv lite, detta funkar. jag blir extremt sugen på smörkola-kaffe. men då, inga kaffefilter. hurra.

jag ska förresten baka bullar idag, den som vill baka/äta är hemskt välkommen.
kom ihåg - fars dag på söndag, tandläkare 25/11 10:20, besök 11-13/14 dec.

RSS 2.0